Futuremark Benchmarking software and ATi?

Got the best performer PC around? post your config here.

Moderators: mel wilson, rd, groundsquirrel, Insured Disaster, gbesoain, Cat1, ricktobin

Locked
User avatar
Cat1
Forum Moderator - Master member
Forum Moderator - Master member
Posts: 2100
Joined: Fri Jul 02, 2004 12:50 am
Location: KFTW (Meacham Intl, Ft. Worth)

Futuremark Benchmarking software and ATi?

Post by Cat1 » Wed Mar 18, 2009 1:43 am

I've got an issue I can't resolve...
I'm trying to benchmark a system.
I can't give all the specs so bear with me...
The important stuff is that I have a Q965 chipset, a E6400 Core 2 Duo and the basic on board graphic chipset for the board... That is not the issue.
I am trying to run Futuremark's PCMark05 and 3DMark05 to benchmark the system, I am installing the ATi Fire GL V7600 and V8600 and the software will not load.
It will run fine with the on-board graphics, but as soon as I plug in either card it won't load.
I have gone into the BiOS and disabled the on-board, I have tried it with the on-board still active and I can't get it to work.

Contacted both ATi and Futuremark and both say "fully compatible", and no "known issues" with the stuff I'm running.

Any suggestions?
Image
If you want to learn how to fly IFR and land with ILS or have any questions about IFR/ILS. Click this link and the information is there: http://www.faa.gov/library/manuals/avia ... _handbook/

User avatar
tropicalfish
Addict to SurClaro
Addict to SurClaro
Posts: 1865
Joined: Tue Oct 04, 2005 10:09 pm

Post by tropicalfish » Wed Mar 18, 2009 2:30 am

The 05 versions of Futuremark?
Image
Computer Specs
Antec 300 - Case
Corsair CMPSU-650TX 650W - PSU
GIGABYTE GA-MA790GP-UD4H AMD 790GX - Motherboard
AMD Phenom II X4 940 Deneb 3.0GHz Quad-Core - CPU
G.SKILL 4GB 240-Pin DDR2-800 - RAM
SAPPHIRE ATI Radeon HD 4870 512MB - Graphics Card
Western Digital Caviar Black WD6401AALS 640GB - Hard Drive
SAMSUNG 22X DVD±R DVD Burner - Optical Drive
Microsoft Windows Vista Home Premium SP1 64-bit - Operating System

User avatar
Cat1
Forum Moderator - Master member
Forum Moderator - Master member
Posts: 2100
Joined: Fri Jul 02, 2004 12:50 am
Location: KFTW (Meacham Intl, Ft. Worth)

Post by Cat1 » Thu Mar 19, 2009 12:13 am

Yeah, I downloaded 3DMark06 last night and SURPRISE, it worked.
Also PCMark05 is the latest for non-Vista systems, actually so is 3DMark06.
I got everything worked out today and was able to get it to work.

LOCKED...
Image
If you want to learn how to fly IFR and land with ILS or have any questions about IFR/ILS. Click this link and the information is there: http://www.faa.gov/library/manuals/avia ... _handbook/

Locked