Page 1 of 1

Fatal Error on Startup

Posted: Tue Aug 11, 2009 5:19 am
by King OF air350
When I go to start FSX, I get the blue title screen, then a windows message pops up and tells me that a "fatal error" has occured. Windows tries to restart FSX, but the same thing happens.

I didn't make any changes to anything recently. How can I fix this?

(the same problem occurred after a restart of my computer)

Posted: Tue Aug 11, 2009 5:22 am
by tropicalfish
Error code?

Posted: Tue Aug 11, 2009 5:47 am
by rd
Delete your FSX.CFG, and build a new one. Also rename your old one to .bak or something similar, so you can re-edit some of the entries, if you modified them.

.

Posted: Tue Aug 11, 2009 4:03 pm
by King OF air350
I don't think I really got an error code. It just said a problem has caused FSX to stop working properly.

And how does one go about building an FSX config file? I noticed that I couldn't find one in the windows search.

Would a totally absent config file give me these problems?

Posted: Tue Aug 11, 2009 5:24 pm
by Cat1
No .CFG, no work FSX...

Posted: Tue Aug 11, 2009 6:05 pm
by Haun

Posted: Tue Aug 11, 2009 6:33 pm
by mel wilson
Kind feel like I have been here before 8O

Mel.

Posted: Tue Aug 11, 2009 6:45 pm
by Haun
Deja vu

Posted: Tue Aug 11, 2009 7:34 pm
by Haun
http://forums.surclaro.com/sutra90591.html#90591

even better for removing the fsx.cfg file, a solution

Posted: Tue Aug 11, 2009 10:11 pm
by King OF air350
lol I'm not messing with you guys I swear. Nor am I stupid...I just honestly can't find my config file. I ended up uninstalling earlier today acutally. I'm reinstalling now. I'll tell you how it works out

Posted: Tue Aug 11, 2009 11:34 pm
by mel wilson
Make sure you have this selected, otherwise you will never find it.

Image

Posted: Wed Aug 12, 2009 3:26 am
by King OF air350
I was following along with the forum post, and I noticed that I didn't have a FILE/EDIT/etc menu at the top of my windows...what the heck?

At any rate, I reinstalled and all is well. Thanks for the help guys

Posted: Wed Aug 12, 2009 8:30 pm
by tropicalfish
King OF air350 wrote:I was following along with the forum post, and I noticed that I didn't have a FILE/EDIT/etc menu at the top of my windows...what the heck?

At any rate, I reinstalled and all is well. Thanks for the help guys
Are you using Vista? Press Alt when you do that.

Good thing you got it working.

Posted: Thu Aug 13, 2009 3:18 pm
by King OF air350
that did it. thanks!