Video card huh?

Comments, Bugs, doubts, help or anything related.

Moderators: rd, mel wilson, ricktobin, gbesoain, Cat1

Post Reply
User avatar
Haun
SurClaro senior forum member
SurClaro senior forum member
Posts: 461
Joined: Fri Dec 23, 2005 6:10 am

Video card huh?

Post by Haun » Fri Feb 03, 2006 4:29 am

Ok so I jus got CFS3 for my birthday. BUT it wont work because the Graphics /video driver is "unsupported" by CFS3. But my dad says we have the latest driver and everything else is working. We juse installed the update's for it and still doesn't work. Please HELP

User avatar
groundsquirrel
Forum Moderator - Master member
Forum Moderator - Master member
Posts: 4929
Joined: Wed Mar 10, 2004 5:31 am
Location: Navarre,Florida-USA (KVPS,KHRT,KPNS)
Contact:

that could be..

Post by groundsquirrel » Fri Feb 03, 2006 5:40 am

That could be the problem. The latest driver is not always the greatest or correct driver. When considering whether or not to update a driver, you should first ascertain what the problem is that you are having. If you are not having any problems then updating the driver is not always the right thing to do. Be sure to read the "change document" to see what was added or removed in the driver support file. There are many times when the changes made to a driver for other applications that you do not have or are not likely to get, could cause your system to become unstable or worse yet, cause widespread incompatiblity problems with the programs that you do have.
This is another case where a backup of original drivers or files would come in reeeeeeeaallly handy.
Gravity ... it's an Earth thing.

User avatar
Haun
SurClaro senior forum member
SurClaro senior forum member
Posts: 461
Joined: Fri Dec 23, 2005 6:10 am

and

Post by Haun » Fri Feb 03, 2006 11:27 pm

Ok well I learned this a while ago:
It seems this problem is a cfs3 BUG that needs to get fixed. Now what :evil:

User avatar
lortiawhak
Addict to SurClaro
Addict to SurClaro
Posts: 962
Joined: Tue Mar 16, 2004 7:09 am
Location: somewhere...

Post by lortiawhak » Fri Feb 03, 2006 11:48 pm

get a new card
Surgeon General's Warning:
Posts by Lortiawhak are always truthful. Use at your own risk!!

User avatar
pilot_alex_14
SurClaro.com Regular Forum Member
SurClaro.com Regular Forum Member
Posts: 272
Joined: Tue Jan 17, 2006 3:23 am
Location: Mississauga Ontario Canada (CYYZ)
Contact:

Hae 2 tellu

Post by pilot_alex_14 » Sat Feb 04, 2006 1:09 am

I hate to tellu but ya u need a new card also depends on what card u have if u havean older Nvidia such as 2000 then this is a common problem if u get 6000 u shld be fine

User avatar
Haun
SurClaro senior forum member
SurClaro senior forum member
Posts: 461
Joined: Fri Dec 23, 2005 6:10 am

uggg

Post by Haun » Sat Feb 04, 2006 4:29 am

My card is:
ATI Tec-RAGE 128 PRO AGP 4X TMDS
It has the requirements and like I said, this problem is a cfs3 BUG, as we learned and read in this:
file:///C:/Program%20Files/Microsoft%20Games/Combat%20Flight%20Simul
ator%203/help/config/configsupport.htm?VendorID=4098%26DeviceID=
20550%26DriverVersion=108
(only for those who have CFS3)
I also cant remember where we read this, so...

User avatar
Haun
SurClaro senior forum member
SurClaro senior forum member
Posts: 461
Joined: Fri Dec 23, 2005 6:10 am

DANG

Post by Haun » Sat Feb 04, 2006 3:07 pm

Ok now this is weird.
My dad did a little playin with the video card software. And he said that the card wasent reconizing the software! Any tips?

User avatar
Mythrilfan
Addict to SurClaro
Addict to SurClaro
Posts: 1204
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:31 pm
Location: Tallinn, Estonia -EETN-
Contact:

Post by Mythrilfan » Sat Feb 04, 2006 3:57 pm

now THAT is an old card. seriously, You are like miles away from the gfx engine in cfs3, the same in fs9. Get a new system.

Oh, and post Your other system specs too, eh?
Image

User avatar
Haun
SurClaro senior forum member
SurClaro senior forum member
Posts: 461
Joined: Fri Dec 23, 2005 6:10 am

Here goes

Post by Haun » Sat Feb 04, 2006 5:13 pm

Uggg. I was afraid of this but relly theres something in that one document that told us that it was a CFS3 bug.
But We'll decide what we'll do
And if I do get a new graphics card is gana be good

User avatar
Haun
SurClaro senior forum member
SurClaro senior forum member
Posts: 461
Joined: Fri Dec 23, 2005 6:10 am

sugestions

Post by Haun » Sat Feb 04, 2006 6:09 pm

Any suggestions on what graphics card I should get? :?
System info:
Microsoft Xp pro
Intel 3 ~790mhz
512mb on RAM

User avatar
Mythrilfan
Addict to SurClaro
Addict to SurClaro
Posts: 1204
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:31 pm
Location: Tallinn, Estonia -EETN-
Contact:

Post by Mythrilfan » Sat Feb 04, 2006 6:51 pm

looking at those specs, one can only assume that You have a very old motherboard as well. Thus there is no real point in buying a new video card, as new cards have pci-express or agp 8x, however Your mobo is very probarbly a 4x. It should fit (dont know for sure), but a lot of its power would be sucked by the false connection. and that processor is below the REAL expectations of the fs9 engine, too.

suggest You go by the new computer thought.
Image

User avatar
Haun
SurClaro senior forum member
SurClaro senior forum member
Posts: 461
Joined: Fri Dec 23, 2005 6:10 am

check

Post by Haun » Sat Feb 04, 2006 7:39 pm

How do I check what my motherboard is the computer is a:
Dell xps T800r
and buying a new computer is out of the question.

Post Reply